sch-logo

5o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΤΗΣ Γ' ΤΑΞΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΤΗΣ Γ' ΤΑΞΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ 2024-25

Ενημέρωση για την «Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής», μαθητών/-τριών για το σχολικό έτος 2024 – 2025.

Από τις 27 Ιουνίου 2024 και ώρα 07:00 έως και τις 05 Ιουλίου 2024 και ώρα 23:59, οι μαθητές/-τριες που επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερήσιων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. -ΕΠΑ.Λ. και ημερήσιων Π.ΕΠΑ.Λ., θα μπορούν να υποβάλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση» για το σχολικό έτος 2024-2025.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω της εφαρμογής «e-εγγραφές», στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr

ή μέσω της διαδικτυακής πύλης: https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-ananeose-eggraphes-se-geniko-kai-epaggelmatiko-lukeio συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

 

Εγγραφές Α' Γυμνασίου

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΤΗΣ Α΄ ΤΑΞΗΣ

Οι εγγραφές των μαθητών/τριών της Α΄ τάξης θα γίνονται μέχρι 28/06/2024 ή στις αρχές Σεπτεμβρίου. Στην ιστοσελίδα του σχολείου θα βρείτε στην αρχική σελίδα στη δεξιά στήλη, την ειδική φόρμα, που τη συμπληρώνετε και την υπογράφετε όταν έρθετε στο σχολείο (θα σας την τυπώσουμε εμείς).

Φόρμα Εγγραφής 5ου Γυμνασίου Νέας Σμύρνης

 

Μπορείτε επίσης να βρείτε στο ίδιο σημείο και το ΑΔΥΜ (Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή) και να το προσκομίσετε συμπληρωμένο από κάποιο γιατρό (παθολόγο ή καρδιολόγο) μέχρι αρχές Σεπτέμβρη.

HERODOTUS NEWS

Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΑΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «HERODOTUSNEWS»

ΗΡΟΔΟΤΟΣ

Το νέο τεύχος της σχολικής μας εφημερίδας είναι πλέον γεγονός! Περιηγηθείτε στις ψηφιακές του σελίδες και απολαύστε το!!! https://schoolpress.sch.gr/5gymneasmyrniherodotusnews/

Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά που εργάστηκαν για την υλοποίησή του, καθώς και στην υπεύθυνη καθηγήτριά τους, κα Αναστασιάδου Σοφία!

Από τη Διεύθυνση

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ

Την Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024, όλοι οι μαθητές και όλες οι μαθήτριες του σχολείου παρακολούθησαν επιμορφωτικό σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών στην Αίθουσα Εκδηλώσεων, διάρκειας μίας διδακτικής ώρας για κάθε τάξη, από το Κέντρο Υγείας του Νέου Κόσμου.

Πρώτες Βοήθειες

Ευχαριστούμε πολύ τις υπεύθυνες νοσηλεύτριες του σεμιναρίου, κ.κ. Αρωνιάδα Παναγιώτα και Ταραντίλη Αθανασία γι’ αυτό

Από τη Διεύθυνση

ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ

ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Την Παρασκευή, 26/04/24, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ τάξης μαζί με την καθηγήτριά τους και υποδιευθύντρια του σχολείου, κα Αικ. Καρτσωνάκη, μάς θύμισαν τα έθιμα του Λαζάρου, που γίνονται κανονικά το Σάββατο, πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα. Έφτιαξαν δηλαδή κουλούρια, σε σχήμα ανθρώπου σπαργανωμένου, όπως ακριβώς παριστάνεται οΛάζαροςστις εικόνες και στη θέση των ματιών έβαλαν δυο γαρίφαλα. Έπειτααφού τα έψησαν στο φούρνο του κυλικείου του σχολείου είπαν τα Κάλαντα του Λαζάρου στο Γραφείο του Συλλόγου Διδασκόντων:

«Που ‘σαι Λάζαρε που είναι η φωνή σου,

που σε γύρευε η μάνα κι αδερφή σου.

Ήμουνα στη γη στη γη βαθιά χωμένος,

κι από τους εχθρούς εχθρούς βαλαντωμένος.

Βάγια βάγια των Βαγιών τρώνε ψάρια των κολιών,

και την άλλη Κυριακή τρώνε το παχύ αρνί».

ΛΑΖΑΡΟΥ

Η διατήρηση των παραδόσεων του λαού μας αποτελεί σημαντική κοινωνική εκδήλωση που συμβάλλει αποτελεσματικά στη σύσφιξη των δεσμών μιας κοινότητας αλλά και στην συνέχιση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς!

Τους ευχαριστούμε πολύ!!!

Η΄ ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ

 

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ Η΄ ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ

ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ 12 ΑΚΟΜΗ ΓΥΜΝΑΣΙΑ

Ρήσεις και Αντι-Ρήσεις

 

ΡΑ Αφισα 2024 Προγραμμα-011

ΡΑ Αφισα 2024 Προγραμμα-021

 


ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ

zoa

Ποιήματα

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΓΟΝΕΩΝ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΓΟΝΕΩΝ

Την Δευτέρα, 1 Απριλίου 2024 και για τρεις ακόμη Δευτέρες (8/4, 15/4/ και 22/4/24) θα υλοποιηθεί το ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΓΟΝΕΩΝ, που διοργανώνει το 5ο Γενικό Λύκειο Ν. Σμύρνης και συντονίζει ο Διευθυντής του και Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού, κ. Νίκος Δεμερτζής, στον δημοτικό πολιτιστικό πολυχώρο «ΓΑΛΑΞΙΑΣ», στηv Κεντρική Πλατεία Ν. Σμύρνης, την ίδια πάντα ώρα (18.30 – 21.00), σε συνεργασία με τον Δήμο Ν. Σμύρνης.

Το σεμινάριο έχει θέμα: «Γονείς – Έφηβοι και Επαγγελματικός Προσανατολισμός» και διεξάγεται για 22η συνεχόμενη χρονιά. Το σχολείο μας συμμετέχει σε αυτό με θεατρικό δρώμενο, υπό την καθοδήγηση της φιλολόγου, κας Ζωγράφου Ειρήνης, κατά την έναρξη και τη λήξη του (1/4/24 και 22/4/24).

Δείτε την πρόσκληση και το πρόγραμμα της έναρξης (1 Απριλίου), πατώντας εδώ.

Ανάθεση εκδρομής

Ανάθεση  εκδρομής

 
Μετά από συνεδρίασή της και βάσει των κριτηρίων που είχαν τεθεί στην προκήρυξη,  η Επιτροπή Αξιολόγησης Προσφορών για την εκδρομή του 5ου Γυμνασίου Ν.Σμύρνης αναθέτει την πραγματοποίηση της εκδρομής στην Άνδρο, για το περιβαλλοντικό πρόγραμμα "Ο μύλος,  η μύλη και οι μύλοι της Άνδρου", στον ταξιδιωτικό οργανισμό ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ Travel.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

SEP

 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Μία ομάδα μαθητών στο μάθημα της Τεχνολογίας, με την καθοδήγηση της υπεύθυνης καθηγήτριας, της κ. Ρωξάνης Λαμπρούση, ασχολήθηκε με τη δημιουργία επιτραπέζιων παιχνιδιών στην αυλή του σχολείου. Πιο συγκεκριμένα έβαψαν άσπρους τους πάγκους της αυλής και πάνω τους σχεδίασαν τετράγωνα διαγράμματα, διαστάσεων 8Χ8 εκ. με 64 τετράγωνα βαμμένα εναλλάξ με λευκό και μαύρο ή μπλε χρώμα, διατεταγμένα οριζοντίως και καθέτως, δηλαδή «σκακιέρες», για να παίζουν τα παιδιά, όταν απουσιάζουν κάποιοι καθηγητές, διαδραστικά παιχνίδια, όπως σκάκι, τρίλιζα ή ντάμα. Και εάν σημειωθεί ενδιαφέρον, μπορεί να οργανωθούν αγώνες σκακιού στο τέλος της σχολικής χρονιάς.

skakiskaki1

Συγχαρητήρια στην καθηγήτρια και τους μαθητές για την ωραία ιδέα και την υλοποίησή της!

Από τη Διεύθυνση

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

giΟ Σύλλογος Διδασκόντων και η Διεύθυνση του σχολείου εκφράζουν ολόψυχα τις ευχαριστίες τους για τη συμβολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στην ικανοποίηση των αναγκών του σχολείου, όπως ο εφοδιασμός όλων των αιθουσών με καινούριες κουρτίνες, η προσφορά εδεσμάτων και κερασμάτων στις εκπαιδευτικές εκδηλώσεις μας και πρόσφατα χριστουγεννιάτικης πίτας για τον Σύλλογο Διδασκόντων και για όλα τα τμήματα των μαθητών, μαζί με δωροεπιταγές και άλλα δώρα για τους τυχερούς!!!

 

 

Καλή χρονιά σε εσάς και τις οικογένειές σας, με υγεία, ευημερία και ευτυχία!

             Ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Διεύθυνση του σχολείου

gi

Ενημέρωση για τη λήψη μέτρων προστασίας για τη μείωση μετάδοσης λοιμώξεων του αναπνευστικού

Σύμφωνα με τις από 04-01-2024 οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), και προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης των λοιμώξεων του αναπνευστικού (λοιμώξεις από τον ιό SARS-CoV-2, γρίπη κ.α.) στο σχολικό περιβάλλον συστήνεται η τήρηση των ακόλουθων βασικών μέτρων από εκπαιδευτικούς, μαθητές και λοιπό προσωπικό των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:

➢ Τακτικό πλύσιμο των χεριών

• Όταν τα χέρια είναι εμφανώς λερωμένα (σαπούνι και νερό)

• Πριν και μετά: -Την προετοιμασία ή χορήγηση γεύματος - Το γεύμα - Τη χρήση της τουαλέτας

• Το πλύσιμο των χεριών με υγρό σαπούνι και νερό, για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα, θα

ακολουθείται από προσεκτικό στέγνωμα με χάρτινες χειροπετσέτες μιας χρήσης και

απόρριψή τους στους κάδους απορριμμάτων.

• Εναλλακτικά, συστήνεται η εφαρμογή αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος.

Περισσότερα εδώ. «Ενημέρωση για τη λήψη μέτρων προστασίας για τη μείωση μετάδοσης λοιμώξεων του αναπνευστικού»

Ενημέρωση σχετικά με τις απουσίες μαθητών/τριών λόγω των εποχικών ιογενών

αναπνευστικών λοιμώξεων

Εγκύκλιος σχετικά με τις απουσίες μαθητών/τριών λόγω covid

 

 

 

Καλά Χριστούγεννα

 

christmas

 

Χριστουγεννιάτικες δράσεις 2023

 

Στις 22 Δεκεμβρίου 2023 οι μαθητές και οι μαθήτριες του 5ου Γυμνασίου Ν. Σμύρνης επισκέφθηκαν αρχικά με τη συνοδεία των καθηγητών τους, τον ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, όπου και παρακολούθησαν τη θεία λειτουργία (8.30 – 9.30 π.μ.).

Ακολούθως επέστρεψαν στο σχολείο, όπου πραγματοποιήθηκε το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι, το οποίο είχαν προετοιμάσει οι ίδιοι, με την καθοδήγηση των υπεύθυνων καθηγητών τους και κυρίως της θεολόγου μας, κας Αναγνωστοπούλου Ελένης.

Η εκδήλωση σημείωσε μεγάλη επιτυχία μέσα σε ένα χαρούμενο εορταστικό κλίμα, όπου κάθε τμήμα συναγωνιζόταν το άλλο στην ποικιλία και ποιότητα των δημιουργιών κάθε είδους, από γλυκίσματα μέχρι διακοσμητικές και καλλιτεχνικές συνθέσεις, βιβλία και άλλα είδη δώρων, που είχαν ετοιμάσει για την περίσταση! Οι περισσότεροι πάγκοι άδειασαν εύκολα χάρη στις εξαιρετικές δεξιότητες των πωλητών τους!

Το 15μελές Συμβούλιο του σχολείου πρόσφερε ένα αξιόλογο ποσό από τις εισπράξεις της ημέρας στον ιερό ναό της Αγ. Παρασκευής, για τη διάθεσή του σε κοινωνικά συσσίτια, σαν πράξη αλληλεγγύης προς τους άπορους συμπολίτες μας.

Και στο τέλος της εκδήλωσης αρκετοί μαθητές και μαθήτριες προσέφεραν εθελοντική εργασία στην τακτοποίηση και τον καθαρισμό του σχολείου. Τους ευχαριστούμε θερμά γι’ αυτό και ευχόμαστε να είναι πάντα αλληλέγγυοι προς τους συνανθρώπους τους και ενεργοί πολίτες!

 

Χρόνια πολλά σε όλους και Καλά Χριστούγεννα!

 

 

christmas3

christmas2

 

 

 

Παγκόσμια ημέρα για την αναπηρία

Σήμερα, 4 Δεκεμβρίου 2023, Παγκόσμια ημέρα για την αναπηρία, είχαμε την τιμή να υποδεχτούμε στο σχολείο μας δυο εξαιρετικούς παιδαγωγούς από το Σωματείο Αποκατάστασης και Ειδικής Αγωγής ΑμεΑ " Παναγία Ευαγγελίστρια" τον κ. Βαγγέλη Μπλέτσα και την κα Στέλλα Τσαμπρούνη που μας μίλησαν για θέματα που αφορούν την αναπηρία. Επίσης μας επισκέφτηκαν πέντε ωφελούμενοι νέοι από το σωματείο, η Ειρήνη, η Χριστίνα, ο Μπάμπης, ο Ιάσωνας και ο Μιχάλης. Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές/τριες της Α΄ Γυμνασίου και βιωματικές δράσεις. Στο τέλος οι μαθητές/τριες αντάλλαξαν δώρα με τα παιδιά που μας επισκέφτηκαν. Ήταν μια πολύ επιτυχημένη δράση ευαισθητοποίησης, επωφελής και για τις δύο πλευρές! Συγχαρητήρια στην κα Ε. Βαλατσού που την οργάνωσε.

Από τη Διεύθυνση

 

amea

3Ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΑ

 

 

3Ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΑ

Το 5ο Γυμνάσιο Ν. Σμύρνης θα συμμετάσχει φέτος με 45 μαθητές από τη Β΄ και Γ΄ τάξη στο 3ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο που διοργανώνει η ELEMASYN στην Πράγα.

Θέμα του Συνεδρίου: «Ο Θεσμός της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης

Η Νέα Γενιά θεμελιώνει το Κοινό Ευρωπαϊκό Μέλλον:

Προστατεύει την Πολιτιστική Κληρονομιά, αντιμετωπίζει την Κλιματική Κρίση,

εμπιστεύεται την Επιστημονική Γνώση»

Το Συνέδριο λαμβάνει χώρα υπό την Αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης και υπό την Αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Συμμετέχουν μαθητές από τις χώρες της Ευρώπης: Ελλάδα, Κύπρος, Τσεχία, και Τουρκία

Υπεύθυνες καθηγήτριες: Αναστασιάδου Σοφία, Μάρκου Αικατερίνη

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ_ΜΑΘΗΤΙΚΟ_ΣΥΝΕΔΡΙΟ_ΠΡΑΓΑΣ

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΤΑΞΗΣ

 

Τη Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας δίωρη επιμορφωτική συνάντηση (12.00-14.00) για τους εκπαιδευτικούς της Παράλληλης Στήριξης και των Τμημάτων Ένταξης των γυμνασίων και Λυκείων Δ.Δ.Ε. Δ’ Αθήνας, επιστημονικής ευθύνης των Συμβούλων Εκπαίδευσης, κ..κ. Γράψα Ιωάννη,, κλ. ΠΕ04, Δημακοπούλου Αλεξάνδρας, κλ. ΠΕ02 και Μαγδαληνής Κοκαλιάρη, κλ. ΠΕ03 και Κωνσταντίνου Μιχαηλίδη, κλ. ΕΑ και ΕΕ, με θέμα: «Ο ρόλος των εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης και τμημάτων ένταξης στην υποστήριξη των μαθητών/τριών και η ένταξή τους στη συνολική εκπαιδευτική διαδικασία».

Ευχαριστούμε και πάλι θερμά τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την γενναιόδωρη προσφορά του κερασμάτων και ποτών στους συμμετέχοντες.

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟ ΛΟΓΟ

 

18/11/2023

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 18/11/2023, η επιμορφωτική συνάντηση για τον προφορικό λόγο στην τυπική και μη τυπική εκπαίδευση στο σχολείο μας. Στα βιωματικά εργαστήρια, διάρκειας 5 ωρών, που συνδιοργανώσαμε με την Πρόεδρο της Ένωσης Ρητορικής, κ. Βάλια Λουτριανάκη, συμμετείχαν εκπαιδευτικοί από την περιφέρεια Αττικής, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και από Ιωάννινα, Χαλκίδα και άλλα μέρη της Ελλάδας.

Ευχαριστούμετους επιστημονικούς μας συνεργάτες: την κ. Γεωργία Καλογήρου, Πρόεδρο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΕΚΠΑ, «Ρητορική, Επιστήμες του Ανθρώπου και Εκπαίδευση» και τους Συμβούλους Εκπαίδευσης του 4ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής, κ. Κουγιουμτζή Γεώργιο (Φιλολόγων) και κ. Γράψα Ιωάννη (Φυσικών) για την υποστήριξή τους, τις συναδέλφους - εκπαιδεύτριες ρητορικής: κ. Πόπη Μαθιουδάκη και κ. Εύη Μαστιχιάδου και όλους τους εκπαιδευτικούς που μας τίμησαν με την παρουσία τους και μοιράστηκαν μαζί μας τις δημιουργικές τους ιδέες συμβάλλοντας τα μέγιστα στην επιτυχία των βιωματικών δράσεων.

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ

Τι θερμές μας ευχαριστίες και στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Γυμνασίου Ν. Σμύρνης για τη στήριξη της δράσης μας και την πλαισίωσή της με έναν πλούσιο μπουφέ!

Ενισχυτική Διδασκαλία στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σχολικό έτος 2023-2024

Σας γνωστοποιούμε ότι στο ΦΕΚ Β΄ 5999/16-10-2023 δημοσιεύτηκε η με αρ. πρωτ. 114342/Δ2/12-10-2023 Υ.Α. με θέμα: «Οργάνωση και λειτουργία σχολικών κέντρων αντισταθμιστικής εκπαίδευσης ως προς την Ενισχυτική Διδασκαλία για το σχολικό έτος 2023-2024». Σύμφωνα με την ανωτέρω Υπουργική Απόφαση, για το σχολικό έτος 2023-2024 η Ενισχυτική Διδασκαλία μαθητών/τριών Γυμνασίου περιλαμβάνει τα μαθήματα: Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία και Αγγλικά.

Στην Ενισχυτική Διδασκαλία συμμετέχουν προαιρετικά μαθητές/τριες όλων των τάξεων του Γυμνασίου που υστερούν στους ανωτέρω τομείς γνώσης με συνέπεια την αδυναμία αποδοτικής συμμετοχής τους στη διαδικασία της μάθησης ή μαθητές/τριες που επιθυμούν να βελτιώσουν την απόδοσή τους στα ανωτέρω μαθήματα. 

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την έναρξη του προγράμματος και με βάση τις διατάξεις της ανωτέρω Υ.Α., παρακαλείσθε γονείς-κηδεμόνες των μαθητών/τριών που ενδιαφέρεστε για την εγγραφή των μαθητών/τριών στα Τμήματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας, να αποστείλετε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email) στο mail του σχολείου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  ή αυτοπροσώπως, συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη την Αίτηση-Δήλωση Μαθημάτων (Υπόδειγμα_1 αίτησης-δήλωσης μαθημάτων) μέχρι την Πέμπτη 16/11/2023.

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

 

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

     

ΩΡΕΣ

ΜΑΘΗΜΑ

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

08:15 - 09:00

09:00 - 09:05

09:05 - 09:50

09:50 - 10:00

10:00 - 10:45

10:45 - 10:55

10:55 - 11:40

11:40 - 11:50

11:50 - 12:30

12:30 - 12:40

12:40 - 13:20

13:20 - 13:25

13:25 - 14:05

 

 

 

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

(ΣΥΜΠΤΥΓΜΕΝΟ)

ΩΡΕΣ

ΜΑΘΗΜΑ

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

08:15 - 08:45

08:45 - 08:50

08:50 - 09:20

09:20 - 09:30

09:30 - 10:00

10:00 - 10:10

10:10 - 10:40

10:40 - 10:50

10:50 - 11:20

11:20 - 11:25

11:25 - 11:55

11:55 - 12:00

12:00 - 12:30

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ_ΤΜΗΜΑΤΩΝ

 

 

 

Σελίδα 1 από 2

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

5ο Γυμνάσιο Ν. Σμύρνης
Αγνώστων Μαρτύρων 1, Ν. Σμύρνη
Τ.Κ.: 17122
Τηλέφωνο: 210-9321951, 210-9321935
 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΑΦΙΣΑ ΜΙΚΡΕΣ ΑΝΤΙΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ 12-2-2024

safenet

ΑΦΙΣΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

AFISA-page-001

1

ERGASTIRIO

AFISA1

AFISA HLIOS

christmas invitation

christmas gift

HISTORIC RUN

CODE WEEK 2017-1

Πέμπτη, Ιούλιος 25, 2024