sch-logo

5o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2023-24

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2023-24

Εδώ θα βρείτε τους συνδέσμους για τις μαθητικές εκδηλώσεις της σχολικής χρονιάς (videos, θεατρική παράσταση περιβαλλοντικού προγράμματος, κ.ά.), εκτός από τα πρακτικά του συνεδρίου της Πράγας (σελ. 184-185) που είναι μόνιμα αναρτημένα:

https://proceedings.elemasyn.gr/Prague24/

Απολογισμός 2023-2024

https://wetransfer.com/downloads/89fc2e81ef5a77d4bba1c98fc996395620240626063933/b0a9524b2862bb888965f6bc14b8b40420240626063947/4d32ab?trk=TRN_TDL_01&utm_campaign=TRN_TDL_01&utm_medium=email&Πεutm_source=sendgrid

Περιβαλλοντικό Α' Γυμνασίου

https://we.tl/t-AJ6d0JZsIw

Μαθητικό Συνέδριο Πράγας

https://we.tl/t-HTCXPeS3B8

Η αναστήλωση του Ανεμόμυλου - θεατρική παράσταση

https://wetransfer.com/downloads/3de21a677206749ed50f0bc5b01523db20240627202032/2fffdbc34c876dcf5dda5f8b889ddbbb20240627202051/fc890e?trk=TRN_TDL_01&utm_campaign=TRN_TDL_01&utm_medium=email&utm_source=sendgrid

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Όλοι οι σύνδεσμοι ισχύουν μέχρι τις 30/06/24.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Πρόσκληση για το Φεστιβάλ Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων και τη Γιορτή Λήξης της σχολικής χρονιάς

προσκληση

προσκληση2

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η θεατρική παράσταση «Η αναστήλωση του ανεμόμυλου», στο πλαίσιο υλοποίησης του περιβαλλοντικού προγράμματος, με τίτλο: «Ο Μύλος, η Μύλη και οι Μύλοι», σε σκηνοθεσία της καθηγήτριας Τεχνολογίας, κας Ρωξάνης Λαμπρούση, η οποία έγραψε επιπλέον το σενάριο και σχεδίασε τα σκηνικά της παράστασης.

Την Παρασκευή, 24/05/2024, η ταλαντούχα θεατρική ομάδα των μαθητών της Α΄ τάξης έδωσε δύο παραστάσεις στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου, μία για τους γονείς και τους μαθητές της Α΄ τάξης και μία για τους μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης.

Θερμά συγχαρητήρια τόσο στους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν όσο και στην υπεύθυνη καθηγήτριά τους!

theater1

theater2

ΕΚΘΕΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Την ίδια ημέρα έγινε και η Έκθεση τεχνολογίας στην αυλή του σχολείου, με πλήθος όμορφες μαθητικές δημιουργίες και εργασίες!

tex1

tex3

tex2

tex4

tex5

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ- ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ

 

 

περιβαλοντικη1

Αφισα

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ Σ.Ε.Π.

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ Σ.Ε.Π.

 sep

Με μεγάλη επιτυχία τέσσερις μαθητές μας της Γ΄ τάξης (Αθανασίου Μιχάλης, Μιχαηλίδου Καλλιρρόη, Ξηραδάκης Νικόλαος και Πιέτρι Νάταλι) παρουσίασαν ένα θεατρικό δρώμενο από το βιβλίο του κ. Ν. Δεμερτζή, «Επαγγελματικός Προσανατολισμός στην πράξη», εκδ. Σαββάλα. Τους συγχαίρουμε για την ερμηνεία τους, όπως και την υπεύθυνη καθηγήτρια που τους προετοίμασε, κα Ειρήνη Ζωγράφου!

Από τη Διεύθυνση

ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΦΗΒΕΙΑ

 

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

 

ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΦΗΒΕΙΑ»

 

Την Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024, και ώρα 18.30 – 20.00, υλοποιήθηκε επιμορφωτική εκδήλωση για γονείς και εκπαιδευτικούς, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου μας, με θέμα: «ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΦΗΒΕΙΑ» και εισηγητή τον κ. Κωνσταντίνου Ευάγγελο, κοινωνικό ψυχολόγο, ψυχαναλυτικό ψυχοθεραπευτή και επιστημονικό συνεργάτη του Κέντρου πρόληψης Εξαρτήσεων "ΗΛΙΟΣ".

 

Η εκδήλωση, η οποία συνδιοργανώθηκε από το σχολείο μας και το 4ο Γυμνάσιο Ν. Σμύρνης – ΙΩΝΙΟ, ήταν πολύ ενδιαφέρουσα, καθώς ενημερωθήκαμε και ανταλλάξαμε απόψεις για θέματα που απασχολούν τόσο την οικογένεια όσο και το σχολείο, όπως είναι οι εξαρτήσεις, η εφηβεία, τα όρια, ο γονεϊκός ρόλος και το διαδίκτυο. Ευχαριστούμε θερμά τον κο Κωνσταντίνου Ευάγγελο για την εμπεριστατωμένη και πολύ ενδιαφέρουσα εισήγησή του, όπως και όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους και την ενεργό στήριξή τους, όπως ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας και φυσικά το γειτονικό μας 4ο Γυμνάσιο Ν. Σμύρνης και την διευθύντριά του, την κα Ζωή Βαλκανιώτου, για την αγαστή συνεργασία!

exartisis1

exartisis2

ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΦΗΒΕΙΑ

ΕΦΗΒΙΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Παρακολούθησε η Α΄τάξη στις 11/3 και 12/3/2024

ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ  ΑΓΩΓΗΣ

ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ

ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Την Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2024, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση και συζήτηση για το φαινόμενο του εκφοβισμού και την αντιμετώπισή του (ορισμός - αίτια -αντιμετώπιση - αναφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα) από την καθηγήτρια, κοινωνιολόγο, κα Αντιγόνη Λυμπέρη, στους μαθητές και μαθήτριες τη Γ΄ τάξης του σχολείου μας. Η δράση θα συνεχιστεί και την εβδομάδα 11-15 Μαρτίου 2024 στο πλαίσιο σχετικής ενότητας της ύλης του μαθήματος της Κοινωνικής  & Πολιτικής Αγωγής Γ΄ Γυμνασίου.

Tην Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2024, έγιναν πρόσθετες ενημερωτικές παρεμβάσεις με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό σε όσους μαθητές δεν παρακολούθησαν την παράσταση «Γιάννης Χ = ξένος» με προβολή σχετικού βίντεο και ppt από την φιλόλογο, κα Μάρκου Κατερίνα και συζήτηση από την φιλόλογο, κα Ζωγράφου Ειρήνη.

bulling

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

6 ΜΑΡΤΙΟΥ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

"Γιάννης Χ = Χenos", από το Θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟΥ

ΟΤΑΝ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Με αφορμή τον εορτασμό της πανελλήνιας σχολικής ημέρας κατά της βίας στο σχολείο και στο πλαίσιο των ενδεδειγμένων δράσεων που προτείνει το Υ.ΠΑΙ.Θ.Α, ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Διεύθυνση του σχολείου αποφάσισαν να παρουσιαστούν στον σχολικό μας χώρο δύο διαδοχικές διαδραστικές θεατρικές παραστάσεις, με τίτλο: "Γιάννης Χ = Χenos", βασισμένες στο φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού (Βullying), τη βία και τη "διαφορετικότητα" εν γένει από τον θίασο του θεάτρου ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟΥ,την Παρασκευή, 8/3/2024 και ώρα 10.00 – 13.20.

Η παράσταση φέρνει στο φως τα αίτια και τα χαρακτηριστικά των συμπεριφορών του «θύματος» και του «θύτη». Έτσι τα παιδιά μέσα από το θέατρο παρακολουθούν και αναγνωρίζουν συμπεριφορές και χαρακτήρες και επί πλέον καλούνται να πάρουν θέση και να κρατήσουν αποστάσεις από το φαινόμενο.

theatro1

Κείμενο/Σκηνοθεσία ΝΙΚΟΣ ΚΑΜΤΣΗΣ Σκηνικό/κοστούμια ΜΙΚΑ ΠΑΝΑΓΟΥ Σχεδιασμός πρωτότυπων βιντεοπροβολών ΝΙΚΟΣ ΚΑΜΤΣΗΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΚΟΥΒΕΛΑΣ Σχεδιασμός ειδικών φωτισμών και ήχου ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΕΡΒΑΣ Μουσική ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΙΤΑΤΟΣ Παίζουν: Σπύρος Ξένος (ηθοποιός), Θεόδωρος Ελευθεριάδης (ηθοποιός) Γιάννης Ζέρβας (ηθοποιός, θεατρολόγος) Τατιάνα Άρκου (ηθοποιός, φιλόλογος), Ναταλία Φλουρή (ηθοποιός, τραγουδίστρια) και ο Σκηνοθέτης Νίκος Καμτσής σε ρόλο αφηγητή και συντονιστή της διάδρασης - συζήτησης με το κοινό. Στις βιντεοπροβολές συμμετέχουν οι ηθοποιοί ΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΙΟΥ ΚΑΙ ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΣΤΕΡΓΙΟΣ

theatro2

Σε συνέχεια της παράστασης το Θέατρο θα παραδώσει στο σχολείο μας σε ηλεκτρονική μορφή, ένα εγχειρίδιο ως συνοδευτικό υλικό, προϊόν έρευνας και συλλογικής μελέτης του Ερευνητικού μας κέντρου (ΚΕΝΤΡΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΛΑΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ), έμπειρων ψυχολόγων, σχολικών συμβούλων, εκπαιδευτικών και κοινωνικών λειτουργών, καθώς και της μακρόχρονης εμπειρίας της ίδιας της παράστασης σε σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΑΣΦΑΛΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ 12-2-2024
 
 
 diadiktyo1
 
 
 safenet
 
 
 
diadiktyo2
 
 

Την παρέμβαση ενημέρωσης υλοποίησε η κα Αντιγόνη Λυμπέρη για γονείς και εκπαιδευτικούς

τη Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 18:00 -21.00

στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου μας.

 

Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2024

HRODOTOS                  SeferInternetKids

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΤΗ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥΣ

σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (SaferInternet4Kids)

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2024, που τη φετινή χρονιά εορτάζεται την Τρίτη 6η Φεβρουαρίου 2024, οι μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων του σχολείου μας συμμετείχαν σε δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το Διαδίκτυο ( 2 ώρες κάθε τμήμα) από 29/01/2024 – 02/02/2024 με τίτλο: «Καταπολεμώντας τη ρητορική του μίσους στο διαδίκτυο», σε συνεργασία με τοΕλληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (SaferInternet4Kids). Τη δράση υλοποίησε η εκπαιδευτικός του σχολείου μας / κοινωνιολόγος, κα Αντιγόνη Λυμπέρη, Μέλος της Ακαδημίας Πρεσβευτών του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου.

 

Το εγκεκριμένο εκπαιδευτικό υλικό που παρουσιάστηκε απευθύνεται σε μαθητές/τριες των σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Εγκύκλιος ΥΠΑΙΘ, Αρ. Πρωτ.: Φ.2.1/ΠΜ/ 177197/Δ7)

 

Η συγκεκριμένη δράση αφορούσε σε ενημέρωση για τα παρακάτω θέματα:

·         Βασικές αρχέςδιαδικτύου

·         Κανόνες ασφαλούς διαδικτύου και αναζήτησηςπληροφοριών

·         Συμπεριφορές στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και στοδιαδίκτυο

·         Τι είναι τα προσωπικά δεδομένα και η προστασία τους στοδιαδίκτυο

·         Διαδικτυακά παιχνίδια και οι κίνδυνοι από τη χρήσητους

·         Χρόνος έκθεσης στην οθόνη (screentime)

·         Κίνδυνοι από την ανεξέλεγκτη χρήση τουδιαδικτύου

·         Προβολή video / παρουσίαση για τη ρητορική τουμίσους

·         Βιωματικά εργαστήρια για τους μαθητές/τριες

 

 

 

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Στις 23 Ιανουαρίου 2024, ημέρα Τρίτη, επισκέφθηκε το σχολείο μας, μετά από πρόσκληση της κας Αναστασιάδου Σοφίας, καθηγήτριας Γαλλικής Γλώσσας του σχολείου μας, ο παγκοσμίου φήμης πρώην προπονητής και καλαθοσφαιριστής, κ. Δημήτρης Παπανικολάου, ο οποίος συζήτησε επί μία ώρα με τους μαθητές και τις μαθήτριες της Α΄ τάξης για την αποδοχή της διαφορετικότητας, χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα την προσωπική του εξέλιξη και εμπειρία. Επιπλέον αναφέρθηκε τόσο στον αθλητισμό όσο και στον πρωταθλητισμό τονίζοντας τη διαφορά των δύο εννοιών όσο και την ανάγκη της «διά βίου μάθησης» για όλους. Κάποια από τα βασικά μότο του ήταν: ¨Γίνε ανθρώπος με αξίες και μετά με επιτυχίες!», «Όλοι μοναδικοί, όλοι ίσοι»!

Τον ευχαριστούμε θερμά, γιατί ενέπνευσε στα παιδιά την αγάπη για τα αληθινά ιδεώδη και τις αξίες όχι μόνο του αθλητισμού αλλά και της ανθρωπιστικής παιδείας.

Από τη Διεύθυνση

 

p2

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

bazar

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ

ΑΦΙΣΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΗΜΕΡΙΔΑ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ

Εγγραφές μέσω της φόρμας συμμετοχής μέχρι 15/11/2023: 

Λόγω του βιωματικού χαρακτήρα της συνάντησης, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (έως 50 άτομα).

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdQuV1agyd4r1iYhw7qvQ8u5zErIAuS4d-chwPU230qsi3XPQ/viewform?usp=sharing

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Πληροφορίες:

Γκόνου Ελένη

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Λουτριανάκη Βάλια

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ στην ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ της Γ' ΤΑΞΗΣ

            1357d0f636b1b25

     5o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ – «ΗΡΟΔΟΤΟΣ»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Διεύθυνση του 5ου Γυμνασίου Νέας Σμύρνης σάς προσκαλούν στην ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ της Γ΄ τάξης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του σχολείου μας, την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018 και ώρα 20:00 με 23:30.  

   Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ                     Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ

                                                                                          Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

5ο Γυμνάσιο Ν. Σμύρνης
Αγνώστων Μαρτύρων 1, Ν. Σμύρνη
Τ.Κ.: 17122
Τηλέφωνο: 210-9321951, 210-9321935
 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΑΦΙΣΑ ΜΙΚΡΕΣ ΑΝΤΙΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ 12-2-2024

safenet

ΑΦΙΣΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

AFISA-page-001

1

ERGASTIRIO

AFISA1

AFISA HLIOS

christmas invitation

christmas gift

HISTORIC RUN

CODE WEEK 2017-1

Πέμπτη, Ιούλιος 25, 2024