sch-logo

5o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Καλώς ήλθατε στο διαδικτυακό τόπο του

5ου Γυμνασίου Νέας Σμύρνης

ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2023-24

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2023-24

Εδώ θα βρείτε τους συνδέσμους για τις μαθητικές εκδηλώσεις της σχολικής χρονιάς (videos, θεατρική παράσταση περιβαλλοντικού προγράμματος, κ.ά.), εκτός από τα πρακτικά του συνεδρίου της Πράγας (σελ. 184-185) που είναι μόνιμα αναρτημένα:

https://proceedings.elemasyn.gr/Prague24/

Απολογισμός 2023-2024

https://wetransfer.com/downloads/89fc2e81ef5a77d4bba1c98fc996395620240626063933/b0a9524b2862bb888965f6bc14b8b40420240626063947/4d32ab?trk=TRN_TDL_01&utm_campaign=TRN_TDL_01&utm_medium=email&Πεutm_source=sendgrid

Περιβαλλοντικό Α' Γυμνασίου

https://we.tl/t-AJ6d0JZsIw

Μαθητικό Συνέδριο Πράγας

https://we.tl/t-HTCXPeS3B8

Η αναστήλωση του Ανεμόμυλου - θεατρική παράσταση

https://wetransfer.com/downloads/3de21a677206749ed50f0bc5b01523db20240627202032/2fffdbc34c876dcf5dda5f8b889ddbbb20240627202051/fc890e?trk=TRN_TDL_01&utm_campaign=TRN_TDL_01&utm_medium=email&utm_source=sendgrid

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Όλοι οι σύνδεσμοι ισχύουν μέχρι τις 30/06/24.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΤΗΣ Γ' ΤΑΞΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΤΗΣ Γ' ΤΑΞΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ 2024-25

Ενημέρωση για την «Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής», μαθητών/-τριών για το σχολικό έτος 2024 – 2025.

Από τις 27 Ιουνίου 2024 και ώρα 07:00 έως και τις 05 Ιουλίου 2024 και ώρα 23:59, οι μαθητές/-τριες που επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερήσιων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. -ΕΠΑ.Λ. και ημερήσιων Π.ΕΠΑ.Λ., θα μπορούν να υποβάλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση» για το σχολικό έτος 2024-2025.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω της εφαρμογής «e-εγγραφές», στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr

ή μέσω της διαδικτυακής πύλης: https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-ananeose-eggraphes-se-geniko-kai-epaggelmatiko-lukeio συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

 

Εγγραφές Α' Γυμνασίου

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΤΗΣ Α΄ ΤΑΞΗΣ

Οι εγγραφές των μαθητών/τριών της Α΄ τάξης θα γίνονται μέχρι 28/06/2024 ή στις αρχές Σεπτεμβρίου. Στην ιστοσελίδα του σχολείου θα βρείτε στην αρχική σελίδα στη δεξιά στήλη, την ειδική φόρμα, που τη συμπληρώνετε και την υπογράφετε όταν έρθετε στο σχολείο (θα σας την τυπώσουμε εμείς).

Φόρμα Εγγραφής 5ου Γυμνασίου Νέας Σμύρνης

 

Μπορείτε επίσης να βρείτε στο ίδιο σημείο και το ΑΔΥΜ (Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή) και να το προσκομίσετε συμπληρωμένο από κάποιο γιατρό (παθολόγο ή καρδιολόγο) μέχρι αρχές Σεπτέμβρη.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Πρόσκληση για το Φεστιβάλ Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων και τη Γιορτή Λήξης της σχολικής χρονιάς

προσκληση

προσκληση2

HERODOTUS NEWS

Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΑΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «HERODOTUSNEWS»

ΗΡΟΔΟΤΟΣ

Το νέο τεύχος της σχολικής μας εφημερίδας είναι πλέον γεγονός! Περιηγηθείτε στις ψηφιακές του σελίδες και απολαύστε το!!! https://schoolpress.sch.gr/5gymneasmyrniherodotusnews/

Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά που εργάστηκαν για την υλοποίησή του, καθώς και στην υπεύθυνη καθηγήτριά τους, κα Αναστασιάδου Σοφία!

Από τη Διεύθυνση

ΝΕΟΙ ΟΜΗΡΙΔΕΣ

ομηριδες1

φωτογρ. ομάδας

Τα μονοπάτια της ευτυχίας

momopatia3

         momopatia4

momopatia1

monopatia2

EUROPEANSCHOOLRADIO

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ 5ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ ΣΤΟ EUROPEANSCHOOLRADIO - «ΚΑΝ΄ΤΟ Ν΄ΑΚΟΥΣΤΕΙ»

Το σχολείο μας συμμετέχει και φέτος στον διαγωνισμό του europeanschoolradio με δύο podcast, τα οποία θα ακουστούν τις Παρασκευές, 7/6 και 14/6/24. Το πρώτο αφορά στο debate που παρουσίασαν οι μαθητές που πήγαν στο Μαθητικό Συνέδριο της Πράγας, με θέμα: «Αλχημιστές VS Επιστήμονες» και το δεύτερο είναι το θεατρικό έργο «Η αναστήλωση του ανεμόμυλου». Μπορείτε να τα βρείτε στους συνδέσμους:

«Τι αλχημείες είν΄αυτές;»https://europeanschoolradio.eu/el/podcast/9232

«Η αναστήλωση του ανεμόμυλου», https://europeanschoolradio.eu/el/podcast/9230#    

και να τα ψηφίσετε.

Ευχαριστούμε την καθηγήτρια Γαλλικών, κα Αναστασιάδου Σοφία, που συμμετείχε και στα δύο Προγράμματα και επιμελήθηκε τη συμμετοχή του σχολείου στον διαγωνισμό.

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η θεατρική παράσταση «Η αναστήλωση του ανεμόμυλου», στο πλαίσιο υλοποίησης του περιβαλλοντικού προγράμματος, με τίτλο: «Ο Μύλος, η Μύλη και οι Μύλοι», σε σκηνοθεσία της καθηγήτριας Τεχνολογίας, κας Ρωξάνης Λαμπρούση, η οποία έγραψε επιπλέον το σενάριο και σχεδίασε τα σκηνικά της παράστασης.

Την Παρασκευή, 24/05/2024, η ταλαντούχα θεατρική ομάδα των μαθητών της Α΄ τάξης έδωσε δύο παραστάσεις στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου, μία για τους γονείς και τους μαθητές της Α΄ τάξης και μία για τους μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης.

Θερμά συγχαρητήρια τόσο στους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν όσο και στην υπεύθυνη καθηγήτριά τους!

theater1

theater2

ΕΚΘΕΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Την ίδια ημέρα έγινε και η Έκθεση τεχνολογίας στην αυλή του σχολείου, με πλήθος όμορφες μαθητικές δημιουργίες και εργασίες!

tex1

tex3

tex2

tex4

tex5

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ

Την Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024, όλοι οι μαθητές και όλες οι μαθήτριες του σχολείου παρακολούθησαν επιμορφωτικό σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών στην Αίθουσα Εκδηλώσεων, διάρκειας μίας διδακτικής ώρας για κάθε τάξη, από το Κέντρο Υγείας του Νέου Κόσμου.

Πρώτες Βοήθειες

Ευχαριστούμε πολύ τις υπεύθυνες νοσηλεύτριες του σεμιναρίου, κ.κ. Αρωνιάδα Παναγιώτα και Ταραντίλη Αθανασία γι’ αυτό

Από τη Διεύθυνση

Εθνικός Διαγωνισμός Γαλλοφωνίας 2024

gallo1

ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

 

 

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

  

Ύλη Γ Τάξης

 ΑΡΧΑΙΑ, ΑΡΧΑΙΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ,  ΑΓΓΛΙΚΑΙΣΤΟΡΙΑ,  ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ,

ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ, ΦΥΣΙΚΗΒΙΟΛΟΓΙΑ 

 

 

  

Ύλη Β Τάξης

 ΑΡΧΑΙΑ,  ΑΓΓΛΙΚΑΙΣΤΟΡΙΑ,  ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ,

ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ, ΓΛΩΣΣΑΦΥΣΙΚΗΒΙΟΛΟΓΙΑ 

 

 

Ύλη Α Τάξης

 ΑΡΧΑΙΑ  ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ, ΑΡΧΑΙΑ,  ΑΓΓΛΙΚΑΙΣΤΟΡΙΑ,  ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ,

ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑΦΥΣΙΚΗΒΙΟΛΟΓΙΑ 

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΥΛΗ ΚΑΤ΄ΙΔΙΑΝ ΔΙΔΑΧΘΕΝΤΩΝ 

 

ΑΝΔΡΟΣ - ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 5ο ΓΥΜΝ. Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ

andros1

andros2

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ- ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ

 

 

περιβαλοντικη1

Αφισα

Επίσκεψη στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΟΙ «ΜΙΚΡΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ» ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»

Την Παρασκευή, 26/04/2024, οι «Μιικροί δημοσιογράφοι» του 5ου Γυμνασίου Νέας Σμύρνης με την υπεύθυνη καθηγήτρια της δράσης, κ. Αναστασιάδου Σοφία, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τα γραφεία της εφημερίδας Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ1

Εκεί έμαθαν όλα τα στάδια δημιουργίας μιας εφημερίδας, πόσοι άνθρωποι χρειάζεται να συνεργαστούν μέχρι την τελική εκτύπωσή της και τους λύθηκαν πολλές απορίες σχετικά με το επάγγελμα του δημοσιογράφου αλλά και το μέλλον της έντυπης εφημερίδας!

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ2

Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία για όλους!

Ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση και τη φιλοξενία την κ. Εύη Κούσουλα και τον εξαιρετικό δημοσιογράφο κ. Γιάννη Παπαδόπουλο.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΥΣΙΚΗΣ «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΦΥΣΙΚΗΣ «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

Στον Διαγωνισμό Φυσικής "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ", ο οποίος πραγματοποιείται κάθε χρόνο, υλοποιήθηκε και φέτος στο σχολείο μας, την Παρασκευή, 8/3/2024. Σε αυτόν έλαβαν μέρος οι μαθητές Ξηραδάκης Νικόλαος, Προδρόμου Αντώνιος και Λιου Ζιγιαν της Γ΄ τάξης. Ο Ν. Ξηραδάκης και ο Αντ. Προδρόμου βραβεύτηκαν για τις επιδόσεις τους με Εύφημο Μνεία, ενώ ο Λιου Ζιγιαν με Έπαινο Συμμετοχής.

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές μας και στον υπεύθυνο καθηγητή τους, κ. Πριόβολο Δημήτριο, Φυσικό, που τους προετοίμασε για τη συμμετοχή τους.

ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΣΟΥΝΙΟ, ΤΟΝ ΘΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΥΡΙΟ

Την Τρίτη, 23 Απριλίου 2024, όλο το σχολείο πραγματοποίησε μονοήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στο Σούνιο, τον αρχαίο Θορικό και το Λαύριο.

λαύριο1

Αρχικά σταματήσαμε για να θαυμάσουμε τον αρχαίο ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, αφού ενημερωθήκαμε για τη μυθολογία και την ιστορία του χώρου. Ακολούθως, σύμφωνα με το πρόγραμμα, επισκεφθήκαμε τον Θορικό, για να δούμε το αρχαιότερο θέατρο της Ελλάδας, που κατασκευάστηκε στο τέλος του 6ου αι. π.Χ. και είναι μοναδικό για το ελλειψοειδές σχήμα το. Εκεί, στη μέση της ορχήστρας του θεάτρου, η φιλόλογος κα Αικ. Μάρκου μάς ξενάγησε, ενώ συγχρόνως, με πολύ παραστατικό τρόπο, ανακεφαλαίωσε όσα διδάχθηκαν εφέτος οι μαθητές της Γ΄ τάξης στο μάθημα της Α.Ε. Γραμματείας σχετικά με το θέατρο και τα μέρη του. Την ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό!

λαύριο2

Στη συνέχεια καταλήξαμε στο Λαύριο, με το ειδυλλιακό του λιμάνι και τα γραφικά μαγαζάκια, αφού προηγουμένως ενημερωθήκαμε για την αρχαία και νεότερη ιστορία του, τη συνδεδεμένη με τα μεταλλεία αργύρου και μολύβδου. Έτσι, με πλήθος νέες εικόνες, εμπειρίες και γνώσεις στο μυαλό, επιστρέψαμε και πάλι στο σχολείο!

λαύριο3

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ Π.Ι.Κ.Π.Α. ΒΟΥΛΑΣ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΤΗΣ Γ΄ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ Π.Ι.Κ.Π.Α. ΒΟΥΛΑΣ: ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Την Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024, ομάδα μαθητών και μαθητριών της Γ΄ τάξης, μαζί με εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου (την κα Ασπ. Αγγέλου, την κα Αικ. Κυπραίου και τον κ. Π. Νταντούμη) επισκέφθηκαν το Παράρτημα Αποθεραπείας & Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Βούλας και είχαν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν και να μοιραστούν σκέψεις, συναισθήματα και εμπειρίες με τα παιδιά (Α.με.Α) της δομής. Οι μαθητές/τριές μας τούς πρόσφεραν ως δώρο διάφορα υλικά χειροτεχνίας και τα παιδιά της δομής έφτιαξαν όλα μαζί και τους χάρισαν μία μεγάλη κάρτα με ευχές για το Πάσχα, την οποία διακόσμησαν με υπέροχες ζωγραφιές!!!

Μετά από τη συγκινητική αυτή εμπειρία οι μαθητές/τριές μας επέστρεψαν στο σχολείο με τις καλύτερες εντυπώσεις και σίγουρα πλουσιότεροι σε συναισθήματα!

Δράσεις σαν κι αυτή όχι μόνο καλλιεργούν την ενσυναίσθηση και ευαισθητοποιούν τους εφήβους, αλλά αποτελούν και ένα πολύτιμο βιωματικό μάθημα ανθρωπισμού και ενεργού πολιτειότητας!

Ευχαριστούμε πολύ τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την όμορφη αυτή δράση!

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Διεύθυνση του σχολείου

ΠΙΚΠΑ 1

ΠΙΚΠΑ 2

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

2ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Ο Διαγωνισμός με θέμα: «Η ιδέα του επιχειρείν στην Α΄ Γυμνασίου» διοργανώθηκε από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και ειδικότερα τη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών στο πλαίσιο του Προγράμματος Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας - ΘΕ ΠΔΕ 02: Διδακτική Οικονομικών, Διοίκησης και Εκπαιδευτική Αξιολόγηση.

Πραγματοποιήθηκε στις 27-02-2024 στο σχολείο μας, με πρωτοβουλία της υπεύθυνης καθηγήτριας του μαθήματος της Οικιακής Οικονομίας και Υποδιευθύντριας του σχολείου, κ. Αικ. Καρτσωνάκη και συμμετείχαν 10 μαθητές και μαθήτριες της Α΄ τάξης.

Σημαντική διάκριση και βραβείο απέσπασαν οι παρακάτω μαθητές και μαθήτριές μας:

5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Ονοματεπώνυμο Μαθήτριας/τή

Βραβείο

 

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ

Ø2ο Βραβείο Διάκρισης

 

ΔΑΝΑΛΑΤΟΥ ΑΡΕΤΗ

Ø1ο Βραβείο Διάκρισης

 

ΚΡΟΚΙΔΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ø1ο Βραβείο Διάκρισης

 

ΜΕΓΑΛΟΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ø1ο Βραβείο Διάκρισης & Βραβείο Διάκρισης (Θέματα Ανάπτυξης)

 

ΜΠΟΥΝΙΑ ΕΛΕΝΗ

Ø1ο Βραβείο Διάκρισης

 

ΡΟΙΔΗ ΕΛΕΝΗ

Ø1ο Βραβείο Διάκρισης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

οικο

Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά και την καθηγήτριά τους!

Από τη Διεύθυνση

Σελίδα 1 από 4

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

5ο Γυμνάσιο Ν. Σμύρνης
Αγνώστων Μαρτύρων 1, Ν. Σμύρνη
Τ.Κ.: 17122
Τηλέφωνο: 210-9321951, 210-9321935
 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΑΦΙΣΑ ΜΙΚΡΕΣ ΑΝΤΙΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ 12-2-2024

safenet

ΑΦΙΣΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

AFISA-page-001

1

ERGASTIRIO

AFISA1

AFISA HLIOS

christmas invitation

christmas gift

HISTORIC RUN

CODE WEEK 2017-1

Πέμπτη, Ιούλιος 25, 2024